A A

Kijksluiter

Kijksluiter is een bibliotheek van ongeveer 6.500 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.

Sinds 2018 werkt Stichting Kijksluiter officieel samen met het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om de kwaliteit en volledigheid van Kijksluiter te borgen. Zorgverzekeraars stimuleren de distributie van Kijksluiter en 80% van alle apotheken biedt Kijksluiter aan.

Kijk op www.kijksluiter.nl voor meer informatie of vraag ernaar bij de assistentes.

Actueel

22/06

Onderzoek naar teken

Het RIVM en Amsterdam UMC zoeken pa...

Lees meer
05/06

Corona testen door de GGD

Testen door de GGD: Voor alle Ne...

Lees meer
02/06

Corona vragentest

De corona-vragentest geeft u op een...

Lees meer